снимка: БулфотоВъпреки критичната ситуация, децата в Свищов все пак получават здравни

...
снимка: БулфотоВъпреки критичната ситуация, децата в Свищов все пак получават здравни
Коментари Харесай

Детското отделение в общинската болница в Свищов затвори

снимка: Булфото

Въпреки сериозната обстановка, децата в Свищов все пак получават здравни грижи от педиатри, заети в доболничната помощ.

 

Детското поделение в общинската болница в Свищов краткотрайно е затворено и не приема дребни пациенти поради изострен дефицит на педиатри. Спешните случаи сега се транспортират до лечебни заведения от 70 до 100 километра от крайдунавския град. В същото време половината от децата в детските градини в общината са заболели от респираторни и вирусни болести, пише DarikNews.

В Отделението по педиатрия на МБАЛ " Димитър Павлович " в Свищов сега на трудов договор работи единствено един педиатър. Отделението краткотрайно спря да приема дребни пациенти, така като не дава отговор на медицинските стандарти за работа.

Спешните случаи се транспортират към лечебните заведения във Велико Търново и Плевен. Линейките пътуват сред 70 и 100 километра. За да дойдат нови експерти, те би трябвало да изоставен други лечебни заведения и да прекратят трудовите си контракти.

" В две от обитаемоте места са затворени детските градини заради огромния брой болни и в Свищов обстановката не е по-различа. Не желая да кажа че са с COVID-инфекции, защото не са позитивирани такива, респираторни са, само че повече от 50% има заболеваемост. Продължаваме да следим обстановката и в случай че се усилва заболеваемостта, ще бъде прекратена активността в детските градини ”, сподели още Венков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР